Meerwaarde van zorg- en maatschappelijk vastgoed

De uitdaging van facility management is om waarde te creëren voor organisaties, ongeacht kantoor-, zorg-, onderwijs- of winkelomgeving. Dit kan facility- en assetmanagement, door doelgericht kapitaalintensieve faciliteiten en diensten zo te ontwerpen en in te zetten, dat ze bijdragen aan de doelstellingen van de organisatie en een positief effect hebben op prestaties van mensen en de uitkomst van primaire processen.

Om de risico’s, prestaties en kosten van de kapitaalgoederen van uw organisatie goed te kunnen managen, is de inrichting van een professionele beheerorganisatie vereist. Dit gaat in feite om drie keer drie kenmerken: in de eerste plaats de integrale afweging van de basiswaarden van uw assets; daarnaast de verdeling van het management van de assets in drie basisrollen, en ten slotte het professionaliseren van drie kerndomeinen.

Rinus Vader zal aan de hand van een aantal voorbeelden deze visie illustreren. Rinus is als Leading Professional Asset Management en Facility Management, werkzaam bij Royal HaskoningDHV, actief bij overheden, ziekenhuizen en het bedrijfsleven. Zijn werkzaamheden concentreren zich op het inrichten van assetmanagement bij gebruikereigenaren van gebouwen, het verduurzamen, transformeren en financieren van vastgoed - en het ontwikkelen van een huisvesting- of vastgoedstrategie voor opdrachtgevers.

Rinus is lid van de Expertisegroep Vastgoed voor de Toekomst van FMN; hij was twaalf jaar bestuursvoorzitter van NFC Index Coöperatie.
 
Event locatie   Brabanthallen
Diezekade 2
5222 AK 's-Hertogenbosch Plan een route
Facility for Future wordt georganiseerd door 2XPO B.V., een werkmaatschappij van Libéma.© 2016 2XPO B.V.
Om je beter van dienst te kunnen zijn maakt 2xpo gebruik van cookies. Meer informatie